COLIN ARCHER SPEL

PREMIERE

12. AUGUST

2021

Mona Windvik har ferdigstilt manus til spel om Colin Archer. Manuset er basert seg på Colin Archers liv og virke.

VI350_skoggr├©nn_utvidet-kopi.jpg

Colin Archer er et historisk navn når det gjelder redningsskøyter, lystbåter, og ikke minst, ekspedisjonsbåten Fram. Dette er grunn nok til å ville lage et teaterstykke om ham.

Men, han var også mye annet. Han var ordfører i to år, han var samfunnsengasjert, og han var en dikter. Han ønsket å samle Larviks folk, og han ønsket at kultur skulle bringe dem sammen. I dette spelet skal vi få møte hele familien til Archer, og søsteren Mary, som ikke var som andre kvinner på den tiden. Vi møter kurbadeier Dr. Ingebrigt Christian Holm, forfatterne Henrik Ibsen, Camilla Collett, og Bjørnson og alle de andre som var rundt Archer, i 1880-årene. 

Hvilken folkefest dette blir, - alle samlet på Tollerodden, i et stort musikkteaterspel, med det vakre Tollerodden huset som bakgrunn og sjøen og naturområdet rundt.  

Spelet har urpremiere 12. august 2021, som en del av Larvik kommunes 350 års jubileum. Larvik teater skal stå for produksjonen og vi skal bruke lokale krefter i mange ledd. Her skal lokale amatører få lov til å boltre seg på scenen, sammen med profesjonelle skuespillere i de mest sentrale rollene. De profesjonelle kreftene vil være med på å heve kvaliteten på spelet, samtidig som de vil kunne styrke amatørkreftene gjennom en profesjonell tilnærming. Tanken er at dette spelet skal bli en tradisjon, hvor vi setter spelet opp hvert andre år. 

Larvik har et stort musikk- og dansemiljø, og det vil vi benytte oss av. Vi ønsker at musikk og dans skal ha en sentral rolle i dette spelet. 

Et slikt spel vil kunne sette Larvik by enda mer på kartet som en kulturby, og vi kan sette større søkelys på den unike historien byen faktisk har. 

Vil du oppleve forestillingen? Billetter finner du HER!
Du kan også finne noe praktisk informasjon i forbindelse med forestillingen HER!

Vi ønsker alle hjertelig velkommen på spel 12.-15. august på Tollerodden!

Bilde Archer Larvik teater.jpg