COLIN ARCHER SPEL

PREMIERE

AUGUST

2021

Mona Windvik har påbegynt manus til spel om Colin Archer. Dette manuset blir ferdigstilt i løpet av 2020, og vil basere seg på Colin Archers liv og virke.

Colin Archer er et historisk navn når det gjelder redningsskøyter, lystbåter, og ikke minst, ekspedisjonsbåten Fram. Dette er grunn nok til å ville lage et teaterstykke om ham.

Men, han var også mye annet. Han var ordfører i to år, han var samfunnsengasjert, og han var en dikter. Han ønsket å samle Larviks folk, og han ønsket at kultur skulle bringe dem sammen. I dette spelet skal vi få møte hele familien til Archer, og søsteren Mary, som ikke var som andre kvinner på den tiden. Vi møter kurbadeier Dr. Ingebrigt Christian Holm, forfatterne Henrik Ibsen, Camilla Collett, og Bjørnson, og båttegner Aksel Harman, og alle de andre som var rundt Archer, i 1880-årene. 

Hvilken folkefest dette blir, - alle samlet på Tollerodden, i et stort musikkteaterspel, med det vakre Tollerodden huset som bakgrunn og sjøen og naturområdet rundt.  

Spelet er planlagt urpremiere i august 2021, som en del av Larvik kommunes 350 års jubileum. Larvik teater skal stå for produksjonen og vi skal bruke lokale krefter i mange ledd. Her skal lokale amatører få lov til å boltre seg på scenen, sammen med profesjonelle skuespillere i de mest sentrale rollene. De profesjonelle kreftene vil være med på å heve kvaliteten på spelet, samtidig som de vil kunne styrke amatørkreftene gjennom en profesjonell tilnærming. Tanken er at dette spelet skal bli en tradisjon, hvor vi setter spelet opp hvert andre år. 

Larvik har et stort musikk- og dansemiljø, og det vil vi benytte oss av. Vi ønsker at musikk og dans skal ha en sentral rolle i dette spelet. 

Et slikt spel vil kunne sette Larvik by enda mer på kartet som en kulturby, og vi kan sette større søkelys på den unike historien byen faktisk har. 

Vil DU være med? Enten på scenen eller i kulissene er du hjertelig velkommen! Du trenger ikke være medlem av Larvik teater for å være med. 

Vil du vite mer eller melde deg på? Kontakt oss gjerne.

Prosjektledere er:

Tine Østby: tine.ostby@hotmail.com, tlf 93879167

Trine Sjølyst: trine.sjolyst@gmail.com, tlf  95859834.

LARVIK TEATER

Org. nr. 921 847 998

Organisasjonsform: 

Forening/lag/innretning

Logg inn som medlem HER

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - Hvit Circle
  • Hvit YouTube Ikon

IMPRO GRUPPEN 

Midlertidig utsatt
(Hver torsdag)

POESIGRUPPEN

Midlertidig utsatt
(Hver torsdag)

REVYGRUPPEN

Liten pause i 2021

© 2018  Larvik Teater